ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση Γκουτέρες για στήριξη της διάσκεψης του Βερολίνου

«Καλώ όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές να στηρίξουν άμεσα την άνευ όρων κατάπαυση των εχθροπραξιών» αναφέρει

Κάλεσμα για στήριξη της διάσκεψης που θέμα έχει τη Λιβύη και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Βερολίνο απευθύνει στη διεθνή κοινότητα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε έκθεσή του που παραδόθηκε χθες, Τετάρτη, στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο Γκουτέρες όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων γράφει:

«Καλώ όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές να στηρίξουν άμεσα την άνευ όρων κατάπαυση των εχθροπραξιών, όπως αυτή ζητήθηκε με πρωτοβουλία των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, και να δεσμευθούν με εποικοδομητικό τρόπο σε αυτόν τον στόχο, περιλαμβανομένης της διαδικασίας του Βερολίνου».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη της Κυριακής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή της και υπενθύμισε ότι έχει στόχο «να ενώσει τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση και να επιστρέψουμε σε μια πολιτική διαδικασία δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για έναν διαλιβυκό διάλογο».

«Καλώ όλες τις χώρες μέλη και τους περιφερειακούς οργανισμούς να στηρίξουν σθεναρά τη διάσκεψη κορυφής του Βερολίνου», υπογράμμισε ο Γκουτέρες.

Κάνοντας λόγο για «εξωτερικές παρεμβάσεις» – την άφιξη στη Λιβύη στρατιωτικού υλικού και ξένων μαχητών, την εθνικότητα των οποίων δεν διευκρίνισε – ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε ξένη στήριξη στις αντιμαχόμενες πλευρές απλώς θα ενισχύσει την τρέχουσα σύγκρουση και θα περιπλέξει τις προσπάθειες για μια ξεκάθαρη, διεθνή δέσμευση προς μια ειρηνική επίλυση της κρίσης στη χώρα».

Ο Γκουτέρες διευκρίνισε στην έκθεσή του ότι το προσχέδιο της ανακοίνωσης που θα δοθεί στη δημοσιότητα στη διάρκεια της διάσκεψης του Βερολίνου θα αφορά «έξι άξονες»: «τον τερματισμό των εχθροπραξιών και μία μόνιμη εκεχειρία, την εφαρμογή του εμπάργκο στις εισαγωγές όπλων, τη μεταρρύθμιση του τομέα ασφαλείας, την επιστροφή στην πολιτική διαδικασία, την οικονομική μεταρρύθμιση και τον σεβασμό του ανθρωπιστικού δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact