ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση του πάπα Φραγκίσκου να σταματήσει το ανθρωπιστικό δράμα στο Ιράκ


Σε γραπτή του έκκληση ο ποντίφικας αναφέρει ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να δραστηριοποιηθεί»

«Να σταματήσει το ανθρωπιστικό δράμα στο Ιράκ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη», καλεί με γραπτή του ανακοίνωση ο πάπας Φραγκίσκος, ενώ αναφέρθηκε και στον εξαναγκασμό σε μαζική φυγή των χριστιανών από τις εστίες τους.

Ο ποντίφικας τονίζει ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να δραστηριοποιηθεί ώστε να προστατέψει όσους απειλούνται από την βία και να εξασφαλίσει την αποστολή βοήθειας σε όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους». Η γραπτή έκκληση του Φραγκίσκου απευθύνεται στην «συνείδηση όλων των πολιτών» και ζητά την στήριξη μέσω της προσευχής από όλους τους χριστιανούς.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, «ο πάπας παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις ειδήσεις που φθάνουν από το βόρειο Ιράκ και οι οποίες αφορούν τον άμαχο πληθυσμό». Ο πατέρας Λομπάρντι συμπλήρωσε ότι «πλήττονται, ιδίως, οι χριστιανικές κοινότητες, αφού πρόκειται για έναν λαό που τρέπεται σε μαζική φυγή από τα χωριά του, εξαιτίας της μαζικής βίας που τις μέρες αυτές επικρατεί στην όλη περιοχή».
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact