ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στη Βρετανία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά από καταγγελίες

Υποψήφιοι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δέχθηκαν διαδικτυακή παρενόχληση και εξύβριση

Οι βρετανικές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας σε πολλά εκλογικά κέντρα, κατά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές, αφότου η αστυνομία κατέγραψε 200 καταγγελίες για διαδικτυακή παρενόχληση και εξύβριση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Η Στέλα Κρίζι, υποψήφια του Εργατικού Κόμματος και προασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών, που έθεσε υποψηφιότητα στο βορειοανατολικό Λονδίνο, κατήγγειλε ότι την εξύβρισαν μέλη του κόμματος κατά των αμβλώσεων Christian People’s Alliance (CPA), που αντιτίθεται στην εκλογή της.

Η Κρίζι ανήρτησε ένα βίντεο με δύο μέλη του CPA, όπου την αποκαλούσαν «νεο-ναζί, (η οποία) πιστεύει στην καταστροφή της ζωής».

«Το να ψηφίσετε σήμερα οποιονδήποτε άλλο εκτός του CPA θα βοηθήσει στο να διασφαλίσουμε ότι θα στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για το είδος της κοινωνίας που είμαστε απέναντι σε εκείνους που σπέρνουν το μίσος στους δρόμους μας», έγραψε η Κρίζι.

Το Εθνικό Συμβούλιο Αστυνομικών Διοικητών (NPCC) γνωστοποίησε χθες ότι η αστυνομία σε ολόκληρη τη χώρα δέχθηκε περίπου 200 καταγγελίες «που σχετίζονται με την ασφάλεια υποψηφίων», το διάστημα 15ης Νοεμβρίου- 4ης Δεκεμβρίου.

Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως περιστατικά διαδικτυακής εξύβρισης και παρενόχλησης. «Σχεδόν τα μισά εξ αυτών είναι «αρκετά σοβαρά ώστε να αντιμετωπίζονται ως εγκλήματα», τόνισε η αστυνομία.

«Δεν διαπράχθηκαν επιθέσεις εναντίον υποψηφίων, εντούτοις, υπήρξαν επιθέσεις εναντίον εθελοντών υποψηφίων, συμπληρώνει η αστυνομία.

«Τόσοι πολλοί υποψήφιοι αντιμετώπισαν τόσο μεγάλη παρενόχληση σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, στο μεγαλύτερο μέρος της ρατσιστική, ισλαμοφοβική και αντισημιτική», έγραψε στο Twitter η αντιρατσιστική οργάνωση Hope Not Hate.

Η αστυνομία και οι εκλογικοί αξιωματούχοι συνέστησαν στους υποψηφίους να μην πραγματοποιούν την εκστρατεία τους μόνοι τους με φόντο την αύξηση των περιστατικών απειλών και εξυβρίσεων, που συνδέεται με τους πολιτικούς διχασμούς για το Brexit.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact