Ο διεθνούς φήμης Πατρίκ Σαπάτ καυτηρίασε με την πένα του τις εξελίξεις στη γείτονα
Ο παγκοσμίου φήμης Ελβετός σκιτσογράφος, Πατρίκ Σαπάτ, σχολίασε ξανά μέσω της καυστικής πένας του τις εξελίξεις στην Τουρκία με την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.
Η απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) της Τουρκίας έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και ο Σαπάτ έφτιαξε ένα σκίτσο που τα λέει όλα. Τρεις δικαστές κάτω από ένα κάδρο του Ερντογάν λένε: «Αυτές οι εκλογές ήταν ελεύθερες και δημοκρατικές. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν δύο προβλήματα».
Ο Σαπάτ, γελοιογράφος που συνεργάζεται με τις ελβετικές εφημερίδες «Le Temps», «Neue Zürcher Zeitung», το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και την αμερικανική «New York Times», κατακρίνει ιδιαίτερα σκληρά τις εξελίξεις στην Τουρκία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ





















