ΚΟΣΜΟΣ

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους

H παράταση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας βρίσκεται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, επισήμανε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως από τη στιγμή που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, οποιαδήποτε ερώτημα για επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος δεν κρίνονται κατάλληλες. «Θεωρητικά ναι, θα μπορούσαμε να κάνουμε επέκταση του προγράμματος. Το έχουμε κάνει δύο φορές μέχρι τώρα. Το πράξαμε το Δεκέμβριο και πρόσφατα, με αποτέλεσμα το ελληνικό πρόγραμμα να λήγει στις 30 Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος, αλλά για επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος στο τέλος του μήνα. Αυτή τη στιγμή συζητούμε για την ουσία του θέματος. Δηλαδή για την εκπλήρωση των όρων του προγράμματος. Επομένως οποιαδήποτε συζήτηση για επέκταση του προγράμματος είναι λανθασμένη». 

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, επισήμανε πως για τη γερμανική κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα διαγραφής χρέους, ενώ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη φάση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της ως «πολύ καθοριστική».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και η εκπρόσωπος της Καγκελαρίας που τόνισε πως δεν πρέπει να γίνονται υποθέσεις γύρω από το τρίτο πακέτο βοήθειας. «Ας φτάσουμε στη γέφυρα και μετά θα δούμε αν θα την περάσουμε». 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact