ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Φουντώνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος

Συνεδριάζει εκτάκτως η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ  με το μέγαρο Μαξίμου να προειδοποιεί πως αν η κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες.

Η συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα προκειμένου να ενημερωθεί πιθανότατα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ο πρωθυπουργός έχει προγραμματιστεί να επιβιβαστεί από τις Βρυξέλλες προς Αθήνα στις 11:30 σήμερα και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις στο μέγαρο Μαξίμου.

Στις Βρυξέλλες παραμένουν για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων ο υπουργός Επικρατείας Νικ. Παππάς και ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ηδη οι πρώτοι βουλευτές εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους απέναντι στην συμφωνία και τα μέτρα που περιέχει αυτή και στο εσωτερικό του κόμματος η ένταση ανεβαίνει.

«Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν, είναι ακραία και αντικοινωνικά» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στο Mega ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το πρόγραμμα αυτό είναι δύσκολο να περάσει από τις διάφορες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Εκπροσωπώντας την σοσιαλιστική τάση, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι όταν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα θα γίνει συνεδρίαση προκειμένου να καθοριστεί η στάση που θα κρατήσουν.

«Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή» είπε το βράδυ στο Star.

«Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα» και δεν πρόκειται να περάσει από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Channel 9 ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει «μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα» και ότι θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει.

Ο Στάθης Λεουτσάκος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός ως προς τη συνολική θεώρηση των μέτρων και κατά πόσο αυτά θα περάσουν από τη Βουλή.

Ο ίδιος δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι θέλει να τα δει συνολικά και ειδικά το τι περιλαμβάνει η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους και την αναπτυξιακή πολιτική της Ελλάδας.

«Δεν θα ψηφίσω καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά στρώματα στις νησιωτικές περιοχές» δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος με σύντομο σχόλιό του στο facebook, έγραψε πως δεν μπορεί η Αριστερά να μην έχει άλλη εναλλακτική.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact