ΔΙΑΦΟΡΑ

Ελιοπιτάκια με παρμεζάνα

Ιδανικά για κάθε ώρα της μέρας

Υλικά για 4 άτομα
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
100-110 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
1-2 κουταλιές παγωμένο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά (καπνιστή)
30-35 ελιές
50-60 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζετε αρχικά το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, τη μαργαρίνη, το νερό και την πάπρικα. Ζυμώνετε να ενωθούν τα υλικά και να μην κολλάει στα χέρια.
Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη, λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της ελιάς. Πιέζετε το ζυμάρι να ανοίξει.

Βάζετε πάνω την ελιά και κλείνετε γύρω γύρω το ζυμάρι. Βουτάτε στη συνέχεια τα μπαλάκια στο σουσάμι. Τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.

newsbeast.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact