ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικές τσιπούρες και λαβράκια στο τραπέζι των Γερμανών

Η χώρα κατέχει σήμερα μερίδιο που αντιστοιχεί στο 47% της συνολικής κατανάλωσης

Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είχε την τιμητική της στη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga 2015, στην οποία η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα και πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία 10-14 Οκτωβρίου 2015, καθώς αποτελεί τον πρώτο εξαγωγικό κλάδο ζωικών τροφίμων στη Γερμανία και το δεύτερο εξαγωγικό κλάδο αγροτικών προϊόντων, μετά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Σε σχετική σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό ψάρι έκανε και ο γερμανός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κρίστιαν Σμίντ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία για ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η Γερμανία, αν και αποτελεί μια σχετικά μικρή αγορά για το ελληνικό ψάρι, έχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης, καθώς παρατηρείται διαρκώς αύξηση στην κατανάλωση τσιπούρας και λαβρακιού. Η Ελλάδα κατέχει σήμερα μερίδιο που αντιστοιχεί στο 47% της συνολικής κατανάλωσης αυτών των ψαριών και το 2014 εξήγαγε σχεδόν 3.000 τόνους αξίας περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact