ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εμπάργκο» Τσίπρα και πολιτικών αρχηγών στη γιορτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ηχηρές απουσίες και… απομόνωση της Προέδρου της Βουλής

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πολιτικοί αρχηγοί αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απομονώνουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την επιδεικτική τους απουσία από την εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρόεδρος της Βουλής για τα 41 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Το γεγονός επιβεβαιώνει το μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της γιορτής είχε συζητηθεί και στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Παρασκευής και φαίνεται πως αποφασίστηκε να μην συμμετέχει κανένας εκ των πολιτικών αρχηγών.

Απών δήλωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ο πρωθυπουργός δεν παραβρέθηκε «λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του», όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου. ZOI2  Στην εκδήλωση πάντως βρέθηκε και η πρώην υπουργός που ψήφισε «όχι» στα προαπαιτούμενα, Νάντια Βαλαβάνη, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσονται με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως οι Γιάννης Σπαθάς, Αγλαΐα Κυρίτση και Δανάη Καρακώστα.

ZOI3

Από την κυβέρνηση το παρών έδωσαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και οι Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Τόσκας, Παύλος Πολάκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Θεανώ Φωτίου.

Παρόντες ήταν και οι ευρωβουλευτές Μανώλης Γλέζος και Κώστας Χρυσόγονος.

ZOI4

«Σαράντα ένα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η χώρα και ο λαός βιώνουν την αμφισβήτηση από χρηματοοικονομικά συμφέροντα και όργανα διεθνών οργανισμών, εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων που παρεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές διαδικασίες (όπως έγινε στο πρώτο δημοψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση) στη διαδικασία της νομοθέτησης, παρεμβαίνουν ακόμη και στην απονομή της Δικαιοσύνης που επιδιώκουν να εξανδραποδίσουν», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact