ΚΟΣΜΟΣ

Ένα κάστρο στην άμμο που πάει για ρεκόρ Γκίνες

«Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια» λέει το λαϊκό άσμα, όμως απ’ ό,τι φαίνεται στη Βραζιλία, όχι μόνο χτίζουν, αλλά σηκώνουν ολόκληρο κάστρο σε ύψος 12 μέτρων.

Το τεράστιο κάστρο κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από άμμο και νερό, σε μια παραλία στην πόλη Niteroi της Βραζιλίας, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι κατασκευαστές ελπίζουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, ότι το δημιούργημά τους θα καταφέρει να σπάσει όλα τα ρεκόρ και να γραφτεί κι αυτό στις σελίδες του βιβλίου με τα ρεκόρ Γκίνες.

Το κάστρο φτάνει σε ύψος τα 12 μέτρα. Το σχεδίασε ο αμερικανός καλλιτέχνης Rusty Croft, ο οποίος είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο του για το ταλέντο του στην κατασκευή αγαλμάτων από άμμο.

Χρειάστηκε μια εβδομάδα για να κατασκευαστεί και… είκοσι φορτία άμμου, η οποία μεταφέρθηκε με φορτηγά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact