ΚΟΣΜΟΣ

Ενας 87χρονος σκαρφαλώνει σε βράχο 14 μέτρων σε 40 δευτερόλεπτα [εικόνες & βίντεο]

Ο Μλάντεν Τοντόροβιτς από την πόλη Βρνιάτσκα Μπάνια της Σερβίας, είναι ο γηραιότερος ορειβάτης στην Ευρώπη και σε ηλικία 87 ετών σκαρφαλώνει έναν τεχνητό βράχο, ύψους 14 μέτρων μέσα σε 40 δευτερόλεπτα.

Δύο χρόνια πριν, ο κ. Τοντόροβιτς είδε μια ομάδα νέων να σκαρφαλώνει έναν τεχνητό βράχο στη Βρνιάτσκα Μπάνια και αποφάσισε να ρωτήσει τον προπονητή τους, εάν μπορεί να σκαρφαλώσει και ο ίδιος.

«Οταν είδα τους άλλους να ανεβαίνουν στο βράχο, ένιωσα ότι μπορούσα να το κάνω. Ρώτησα τον προπονητή αν μπορώ να δοκιμάσω και εγώ. Του έδωσα μια φωτογραφική μηχανή για να με φωτογραφίσει όταν φτάσω στην κορυφή».

 Οταν ο προπονητής είδε την ευκολία με την οποία ο 85χρονος τότε ορειβάτης σκαρφάλωνε, τού πρότεινε να γίνει μέλος της ομάδας.

Οπως λέει ο Μλάντεν Τοντόροβιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος, προ διετίας, σε διάφορους διαγωνισμούς και να κερδίζει τον έναν μετά τον άλλον, στην κατηγορία των βετεράνων, αφήνοντας πίσω του ορειβάτες ακόμη και 40 χρόνια μικρότερους από τον ίδιο.

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact