ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενιαίο κόμμα του Κέντρου από το «μηδέν» ζητά ο Κωνσταντινόπουλος

«Να πάμε σε ένα ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης, χωρίς καμία προϋπόθεση»

Τον σχηματισμό μίας νέας ενιαίας παράταξης του Κέντρου από το «μηδέν» πρότεινε ο βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Να πάμε σε ένα ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης, χωρίς καμία προϋπόθεση. Πρότεινα και προτείνω, ακόμα και οι βουλευτές να εκλεγούν από εκεί και αφού φτιάξουμε το πολιτικό μας στίγμα, να μετασχηματιστούμε σε ένα ενιαίο κόμμα όλοι μαζί. Μετά θα εκλέξουμε την ηγεσία μας», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, διευκρινίζοντας ότι «στο Κέντρο υπάρχουν διάφορες δυνάμεις, αλλά εδώ το ζητούμενο είναι, ποιος μπορεί να εκφράσει τις κοινωνικές ομάδες αυτές, που υπάρχουν στο κοινωνικό Κέντρο, χωρίς ακραίες εκφράσεις».

«Πρέπει να γράψουμε μαζί, όλα τα κόμματα, οι κινήσεις, αλλά κυρίως να ενεργοποιήσουμε έναν κόσμο, έναν κόσμο του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, προοδευτικό. Το κοινωνικό Κέντρο έχει ένα συστατικό, την αλήθεια, την αλληλεγγύη, έχει την επιχειρηματικότητα, δεν έχει άκρα, δηλαδή δε μπορεί να είναι στο Κέντρο ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει “αρραβωνιαστεί” τον κ. Καμμένο», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσεγγίσεων με τη ΝΔ, ο βουλευτής είπε ότι «αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο, εγώ δεν το βλέπω», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «εμένα άβυσσος, το έχω ξεκαθαρίσει, το έχω πει πολλές φορές, με χωρίζει με τη Χρυσή Αυγή». «Με τη ΝΔ έχουμε διαφορετικές αξίες, διαφορετικές πολιτικές, μας χωρίζει η ιστορία», είπε, αν και, όπως προσέθεσε, «όταν χρειάστηκε, μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και προς όφελος της χώρας, κάναμε μία συμφωνία, για να μπορέσει να βγει η χώρα από αυτή τη μεγάλη κρίση».

Σε ό,τι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι «εμείς είμαστε πολύ καθαροί, και το λέμε με πολύ μεγάλη καθαρότητα, ότι αυτά που γίνονται σήμερα για τους αγρότες δεν μπορούν να υλοποιηθούν, δεν βοηθάνε, από εκεί και πέρα έχουμε ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact