ΚΟΣΜΟΣ

Ενίσχυση συνεργασίας Βερολίνου και Άγκυρας εναντίον των διακινητών

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν για την προσφυγική κρίση

Να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συμφώνησαν η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατόπιν τηλεφωνική τους συνομιλίας.

«Συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία μεταξύ της Γερμανίας και η Τουρκίας προκειμένου να διευθετηθεί η κρίση» τόνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η μάχη εναντίον των διακινητών είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, η Μέρκελ επαίνεσε τις τουρκικές αρχές για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν στο να προσφέρουν φιλοξενία σε 2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η σύρραξη στη Συρία χρήζει πολιτικής επίλυσης, κατέληξε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact