ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχοι οι έξι κατηγορούμενοι για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό

Την ενοχή των έξι κατηγορουμένων ως δράστες του κοινού ποινικού δικαίου και όχι ως τρομοκρατών, μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισε το δικαστήριο μετά από πολύμηνη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Αυτή την ώρα το δικαστήριο διασκέπτεται για να αποφανθεί για τις ποινές που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση καθώς δεν πείστηκαν ότι οι πράξεις των κατηγορουμένων έγιναν στο πλαίσιο δράσης τρομοκρατικής οργάνωσης. Ωστόσο, δεν συντάχθηκαν με την εισαγγελική εισήγηση περί αναγνώρισης ελαφρυντικών, με το σκεπτικό ότι η πράξη των κατηγορουμένων ήταν προϊόν συνειδητής επιλογής. Ένα μόνο μέλος τους δικαστηρίου είχε την άποψη ότι έπρεπε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο Ν. Ρωμανό το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Έτσι, οι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία καθώς και για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, πάντως δεν αποδείχθηκε ότι κατείχαν τα πολεμικά τουφέκια για να εφοδιάσουν άλλες ομάδες.

Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής και της παράνομης οπλοκατοχής για αντικείμενα που είχαν βρεθεί σε αυτοκίνητο. Οι δικαστές είχαν την άποψη ότι οι δράστες της διπλής ληστείας, αναγκάστηκαν να κάνουν τη χρήση όπλων. «Ήταν η αντίδρασή τους» όπως είπαν χαρακτηριστικά «όταν έγινε η συμπλοκή με τους αστυνομικούς».

Το δικαστήριο μετέτρεψε το αδικήματα της αρπαγής σε παράνομη κατακράτηση, αφού έκρινε ότι σκοπός τους ήταν η διαφυγή και άρα δεν προσβλήθηκε η ελευθερία του πολίτη, που πήραν μαζί τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact