ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντολή Σαββίδη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Ιβάν Σαββίδης θα είναι στην πόλη για να συντονίσει τα πάντα γύρω από το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα ασχοληθεί με όλα όσα αφορούν το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής.

Αφενός θα θελήσει να ενημερωθεί από τους συνεργάτες του για όλα όσα αφορούν τα μέτρα ασφαλείας και τάξης ώστε ο Ολυμπιακός να μπει στο γήπεδο και να αγωνιστεί και να μη δοθεί η παραμικρή αφορμή για να αποφύγει να αναμετρηθεί με τον Δικέφαλου του Βορρά.

Αφετέρου ο Ιβάν Σαββίδης θα αναλάβει δράση ώστε να τονώσει ψυχολογικά την ομάδα, όπως αναφέρει η metrosport.

Την Κυριακή θα συνοδεύσει την αποστολή μέχρι την Τούμπα και εκεί όπως κάνει πάντα, θα αγκαλιάσει όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος πριν αποχωρήσει για το Μακεδονία Παλλάς όπου και θα παρακολουθήσει το παιχνίδι που με νίκη του ΠΑΟΚ θα κριθεί κατά ένα τεράστιο ποσοστό το Πρωτάθλημα.

Σε ότι αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη, χθες έγινε γνωστό πως πέρασε στην εταιρεία συμφερόντων του και το γυάλινο περίπτερο στον Κήπο των Εποχών στη Νέα Παραλία στη δημοπρασία που διενεργήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η τιμή εκκίνησης ήταν 28.000 ευρώ, οι συμμετέχοντες ήταν τρεις και το περίπτερο κατακυρώθηκε στην εταιρία Dimera με 131.000 ευρώ ετησίως, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας, Γιώργος Δημαρέλος.

Προ ημερών, η εταιρία συμφερόντων του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πλειοδότησε, επίσης σε δημοπρασία, και αναδείχθηκε μισθωτής για έξι συν τρία χρόνια του «Maison Crystal» στη Νέα Παραλία.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Το τρελό σενάριο που στέλνει τις δυο ομάδες σε μπαράζ

Οι δυο διεκδικητές του τίτλου – καθώς η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ είναι εκτός τίτλου από νωρίς – θα προσπαθήσουν να «αγκαλιάσουν» την πρώτη θέση.

Ωστόσο υπάρχει ένα τρελό σενάριο που μπορεί να στείλει τις δυο ομάδες σε αγώνα μπαράζ.Τι ισχύειΣε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ, τότε ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στις δυο ομάδες στους 10 βαθμούς.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα έχει πια και την ισοβαθμία απέναντι στους ερυθρόλευκους.

Ανάλογο είναι το σενάριο και σε περίπτωση ισοπαλίας. Εκεί, η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό ουσιαστικά θα πάει στους 7 βαθμούς, αφού και σε αυτή την περίπτωση οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ισοβαθμία με τους Πειραιώτες.

Τι θα γίνει σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού με ένα γκολ διαφορά.

Είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, γι’ αυτό ας πάμε απευθείας στον κανονισμό αγώνων ποδοσφαίρου που ισχύει για την φετινή Super League και την πρόβλεψη που υπάρχει για ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Στις ισοβαθμίες τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:

α. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

β. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.γ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

δ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

ε. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως σε περίπτωση συνολικής ισοβαθμίας των δύο ομάδων (ίδιοι πόντοι και ίδια γκολ στα μεταξύ τους ματς) δεν έχουν καμία σημασία τα εκτός έδρας τέρματα.

Επομένως, είτε ο Ολυμπιακός κερδίσει 0-1, είτε 1-2, είτε 2-3 είναι ένα και το αυτό. Σε περίπτωση νίκης του δηλαδή με ένα γκολ διαφορά, τότε σε περίπτωση που οι δύο ομάδες ισοβαθμίσουν στο τέλος, το επόμενο κριτήριο που θα ληφθεί υπόψη είναι η συνολική διαφορά τερμάτων.

Προς το παρόν ο ΠΑΟΚ έχει +29 (που θα γίνει +28 σε περίπτωση ήττας του με ένα γκολ διαφορά) και ο Ολυμπιακός +26 (που θα γίνει +27 σε περίπτωση νίκης του με ένα γκολ διαφορά).

Εν ολίγοις, στο υποθετικό σενάριο που ο Ολυμπιακός κερδίσει με ένα γκολ στην Τούμπα, τότε πια δεν θα υπάρχει κανένα αδιάφορο ματς για τους δύο μονομάχους, που θα κοιτάξουν να κερδίζουν με όσα περισσότερα γκολ διαφοράς μπορούν, ώστε να βελτιώσουν τον συνολικό συντελεστή τερμάτων τους, σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει με πάνω από ένα γκολ διαφορά στην Τούμπα, τότε ουσιαστικά θα μειώσει την διαφορά στους 2 βαθμούς, μιας και θα έχει πια την ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ.

Συνοψίζοντας λοιπόν το ντέρμπι αυτό δεν είναι απλά ένα ματς κορυφής, είναι ένα ματς που θα κρίνει τον πρωταθλητή και στις λεπτομέρειες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact