ΥΓΕΙΑ

Εντυπωσιακή η προσφορά στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού

Εντυπωσιακή όσο και συγκινητική είναι η προσφορά στη Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού τον πρώτο χρόνο λειτουργία της. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα πάνω από 10.000 εθελοντές δότες έχουν επισκεφθεί τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της την Τράπεζα.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, στο ένα έτους λειτουργίας της μονάδας έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 10.000 εθελοντές δότες και τον περασμένο μήνα σημειώθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών από εθελοντή δότη σε νοσηλευόμενο παιδί.

Όπως έγινε γνωστό, η Μ. Βαρδινογιάννη ενημέρωσε τον υπουργό για τις δράσεις του Συλλόγου Ελπίδα, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων για Παιδιά, το κόστος κατασκευής της οποίας θα αναλάβει ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας». Επίσης, έγινε λόγος για τη συνεργασία που έχει από το 2013 η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και το νοσοκομείο «Sickkids» στο Τορόντο του Καναδά, με σκοπό τη χάραξη πολυετούς προγράμματος που θα συμπεριλαμβάνει δραστηριότητες για την αποτελεσματική θεραπεία του παιδικού καρκίνου και της φροντίδας ασθενών.

Σημειώνεται πως, ο Καναδός πρέσβης, Robert Peck, που ήταν παρών στη συνάντηση, επισήμανε τη σημασία συνέχισης της συνεργασίας μεταξύ των δύο νοσοκομείων, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων για Παιδιά στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο Π.Κουρουμπλής χαιρέτισε την προσπάθεια του Συλλόγου Ελπίδα, υποστηρίζοντας πως είναι σημαντικό να λαμβάνονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική μάχη κατά του παιδικού καρκίνου, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως το Υπουργείο Υγείας θα στηρίξει το έργο αυτό στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact