ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή και ο Ανδρουλάκης – Τα επόμενα βήματα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, το απόγευμα της Τρίτης (23/5) βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά τον αρχηγό του πρώτου κόμματος στις Εκλογές 2023, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, τώρα ήρθε η σειρά του τρίτου σε δύναμη κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου έτσι ώστε να πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Ανδρουλάκης όπως αναμενόταν, δεν δέχθηκε τη διερευνητική εντολή, όπως έκανε νωρίτερα σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας δίαυλος επικοινωνίας και περιθώριο συνεργασίας των κομμάτων, ο κύκλος της παράδοσης των διερευνητικών εντολών ολοκληρώνεται απόψε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Κατά το Σύνταγμα είστε ο επόμενος, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν θεωρούν ότι υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Επομένως παρέδωσαν τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την οποία παραδίδω σε εσάς», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον κ. Ανδρουλάκη.

«Κυρία πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Για αυτό επιστρέφω άμεσα την εντολή», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής, ο λαός εξέφρασε την ανάγκη για ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη δύναμη για να μπορεί να είναι φρουρός του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Να διασφαλίσει κοινωνικό κράτος δημόσιας υγείας και παιδείας και να υπηρετήσει σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Στην προσπάθεια αυτή, θέλω να διατηρήσω καθαρά τα χέρια μου», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τα επόμενα βήματα – Πότε ορκίζεται η νέα Βουλή, πότε ξεκινά προεκλογική περίοδος

Η κ. Σακελλαροπούλου απάντησε: «Επομένως θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα και εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο».

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει και την ορκωμοσία και διάλυση της Βουλής.

Η ορκωμοσία των 300 νέων βουλευτών αναμένεται να γίνει την Κυριακή το απόγευμα, στις 18:00, ενώ τη Δευτέρα θα διαλυθεί εκ νέου η Βουλή. Συνεπώς, η χώρα θα μπει ξανά σε προεκλογική περίοδο διάρκειας μικρότερης του ενός μήνα, καθώς οι δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact