ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή και ο Ανδρουλάκης – Τα επόμενα βήματα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, το απόγευμα της Τρίτης (23/5) βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά τον αρχηγό του πρώτου κόμματος στις Εκλογές 2023, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, τώρα ήρθε η σειρά του τρίτου σε δύναμη κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου έτσι ώστε να πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Ανδρουλάκης όπως αναμενόταν, δεν δέχθηκε τη διερευνητική εντολή, όπως έκανε νωρίτερα σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας δίαυλος επικοινωνίας και περιθώριο συνεργασίας των κομμάτων, ο κύκλος της παράδοσης των διερευνητικών εντολών ολοκληρώνεται απόψε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Κατά το Σύνταγμα είστε ο επόμενος, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν θεωρούν ότι υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Επομένως παρέδωσαν τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την οποία παραδίδω σε εσάς», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον κ. Ανδρουλάκη.

«Κυρία πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Για αυτό επιστρέφω άμεσα την εντολή», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής, ο λαός εξέφρασε την ανάγκη για ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη δύναμη για να μπορεί να είναι φρουρός του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Να διασφαλίσει κοινωνικό κράτος δημόσιας υγείας και παιδείας και να υπηρετήσει σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Στην προσπάθεια αυτή, θέλω να διατηρήσω καθαρά τα χέρια μου», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τα επόμενα βήματα – Πότε ορκίζεται η νέα Βουλή, πότε ξεκινά προεκλογική περίοδος

Η κ. Σακελλαροπούλου απάντησε: «Επομένως θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα και εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο».

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει και την ορκωμοσία και διάλυση της Βουλής.

Η ορκωμοσία των 300 νέων βουλευτών αναμένεται να γίνει την Κυριακή το απόγευμα, στις 18:00, ενώ τη Δευτέρα θα διαλυθεί εκ νέου η Βουλή. Συνεπώς, η χώρα θα μπει ξανά σε προεκλογική περίοδο διάρκειας μικρότερης του ενός μήνα, καθώς οι δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact