ΕΛΛΑΔΑ

Επί έξι χρόνια έπαιρνε παράνομα σύνταξη χηρείας

Περίπου 20.000 ευρώ τα οποία δεν δικαιούταν κατάφερε να πάρει από το ΙΚΑ ένας 55χρονος που αν και είχε ξαναπαντρευτεί δεν το δήλωσε προκειμένου να διακοπεί η χορήγηση της σύνταξης χηρείας. Οι μέρες που κέρδιζε άκοπα τα χρήματα, ωστόσο, τελείωσαν όταν τον ανακάλυψε η Οικονομική Αστυνομία.

Πρόκειται για έναν 55χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 55χρονος μετά το θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος, ωστόσο σύναψε δεύτερο γάμο χωρίς να το δηλώσει για να διακοπεί η καταβολή της.

Αποτέλεσμα ήταν για χρονικό διάστημα έξι περίπου ετών (Οκτώβριος του 2008 έως και το Δεκέμβριο του 2014) να εξακολουθεί να πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό η σύνταξη χηρείας, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο Ι.Κ.Α τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact