ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Αναστασιάδη-Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα

«Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας για πρόγραμμα στήριξης»

Για το ελληνικό ζήτημα συζήτησαν σήμερα, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας για πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Τηλεφωνική Επικοινωνία Προέδρου @AnastasiadesCY με Καγκελάριο της #Γερμανίας. Στόχος η επίτευξη συμφωνίας για προγραμμα, #Greece

— NikosChristodoulides (@Christodulides) June 30, 2015

Νωρίτερα, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα επικοινωνία με τους προέδρους θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ηγέτες κρατών μελών για το ελληνικό ζήτημα.

Χθες βράδυ, ο κ. Αναστασιάδης συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις. Όπως άφησε να εννοηθεί ο Χριστοδουλίδης, υπήρξε συναντίληψη των δύο ηγετών ως προς το τι θα ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης στις συνομιλίες του, λέγοντας ότι δεν έγινε απλώς κουβέντα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στόχος των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να επιτευχθεί στην πράξη αυτό που όλοι επιθυμούν, δηλαδή μια συμφωνία έστω και την ύστατη και παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ.

Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου διαβίβασε επιστολές στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στους προέδρους των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα. Σε δηλώσεις στη Βουλή, ανέφερε ότι τους καλεί, μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης, να προβούν σε εκείνες τις ενέργειες οι οποίες θα οδηγήσουν θεσμούς και ελληνική κυβέρνηση σε έναν έντιμο συμβιβασμό, που θα επαναφέρει την ηρεμία και τη σταθερότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη.

«Έχω ενημερώσει τηλεφωνικώς και την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων διαβεβαιώνοντας την για ακόμη μια φορά ότι αυτές τις δύσκολες ώρες στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δοκιμαζόμενο αδελφό ελληνικό λαό», σημείωσε ο κ. Ομήρου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact