ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει στις εγγυήσεις της Τουρκίας ο Ακιντζί

«Η επιμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς σε μηδενικό στρατό και μηδενικές εγγυήσεις δεν θα φέρει αποτέλεσμα»

Τη θέση της Άγκυρας για τη διατήρησή της ως εγγυήτριας δύναμης μετά τη λύση του Κυπριακού, υιοθετεί πλήρως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως ο κ.Ακιντζί τόνισε δεν θα φέρει αποτέλεσμα η επιμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς σε μηδενικό στρατό και μηδενικές εγγυήσεις.

Κατά τον ίδιο τρόπο, πρόσθεσε, δεν θα φέρει αποτέλεσμα η συνέχιση των δηλώσεων στην τουρκοκυπριακή πλευρά ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλλαγή στις εγγυήσεις. Το νέο καθεστώς στο οποίο θα φτάσουμε, επεσήμανε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, πρέπει να περιλαμβάνει και την εγγύηση της Τουρκίας, κάτι το οποίο δεν αποδέχεται η ελληνοκυπριακή πλευρά και σε αυτό το θέμα υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί είπε ότι αυτή διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα, εκφράζοντας την ελπίδα η διαδικασία στη Γενεύη να φέρει επιτέλους ένα τελικό αποτέλεσμα στο Κυπριακό.

Για το φυσικό αέριο, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι γίνονται κάποια βήματα, τα οποία θεωρεί ότι δεν θα φτάσουν στο σημείο να αποτελέσουν εμπόδιο στην προσπάθεια για λύση ή στη διάσκεψη της Γενεύης. Ο ίδιος, είπε, ότι «δεν αναμένει σύντομα να υπάρξει κάποια γεώτρηση».

Για τη σύνθεση της διάσκεψης ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επέμεινε ότι θα είναι πενταμερής, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών και των τριών εγγυητριών δυνάμεων, επαναλαμβάνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρίσταται με καθεστώς παρατηρητή, όπως έγινε στο Μπούργκενστοκ το 2004.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact