ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΔΗΜ.ΑΡ. στην κυβέρνηση για τα θρησκευτικά

«Στόχος η θορυβώδης παρουσία κυβερνητικών στελεχών από τηλεοπτικού άμβωνος»

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΔΗΜ.ΑΡ για το θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών. Το κόμμα ρίχνει τα βέλη του στη «θορυβώδη παρουσία κυβερνητικών στελεχών από τηλεοπτικού άμβωνος» και τονίζει ότι σημασία έχει όχι η μονόπλευρη προσέγγιση του θέματος, αλλά μια «ολοκληρωμένη προσέγγιση της ιστορίας των θρησκειών».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Τα επικοινωνιακά παιχνίδια με το μάθημα των θρησκευτικών και η κυβερνητική αναδίπλωση κατόπιν των αντιδράσεων, δείχνουν ότι στόχος δεν είναι ούτε ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων των πολιτών ούτε μια μεταρρυθμιστική αλλαγή στον κατηχητικό και ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος, αλλά η θορυβώδης παρουσία κυβερνητικών στελεχών από «τηλεοπτικού άμβωνος». Το πρόβλημα παραμένει στη μονόπλευρη παρουσίασή του μαθήματος αντί μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης της ιστορίας των θρησκειών.

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι το μείζον είναι η επανατοποθέτηση των σχέσεων εκκλησίας κράτους με τον αναγκαίο διαχωρισμό τους. Αυτή είναι μια προοδευτική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας».

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα είχαν συνάντηση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.  Ο κ. Φίλης έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών και πως υπάρχει συναντίληψη. Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του υπενθύμισε ότι ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιτάσσει την συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας για την χριστιανική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων σημειώνοντας πως και οι δυο πλευρές ενδιαφέρονται να συνεργαστούν.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact