ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Ισραήλ: 16 Τραυματίες από Βλήμα στη Γιάφα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βλήμα που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη έπληξε το Τελ Αβίβ, προκαλώντας τραυματισμούς σε 16 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα τρίχρονο κορίτσι. Οι τραυματισμοί προκλήθηκαν κυρίως από θραύσματα τζαμιών, ενώ το πλήγμα προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κτίριο στη συνοικία της Γιάφα.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη επίθεση των Χούθι, οι οποίοι από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, τον Οκτώβριο του 2023, έχουν εκτοξεύσει βλήματα κατά του Ισραήλ, δηλώνοντας αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ισραήλ είχε πλήξει στρατηγικές υποδομές των Χούθι στην Υεμένη σε αντίποινα για επιθέσεις που προκάλεσαν ζημιές στο Τελ Αβίβ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι «όποιος πλήττει το Ισραήλ θα πληρώσει μεγάλο τίμημα».

Οι εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Χούθι συνεχίζουν να αυξάνονται, με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί με ανησυχία την κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact