ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται η κακοκαιρία «Alexis» από την Ιταλία και φέρνει τον χειμώνα – Πού θα χιονίσει

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι μία νέα κακοκαιρία, καθώς ο καιρός αλλάζει δραματικά από το Σάββατο, με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο η νέα κακοκαιρία ονομάζεται «Alexis» και έρχεται και από την Ιταλία. Μάλιστα, η ιταλική μετεωρολογική υπηρεσία αναφέρει σε σχετικό άρθρο για τον καιρό πως έρχεται ο «Alexis» και φέρνει τον χειμώνα.

Όπως αναφέρει, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος σημείωσε πως θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα χιονίσει στα βόρεια της Ελλάδας αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως τα Καλάβρυτα. Ο ίδιος σημείωσε πως χιόνια θα πέσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή αλλά το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα είναι σαφώς πιο έντονα.

Το βράδυ του Σαββάτου θα βρέξει και στην Αθήνα, ενώ σε όλη τη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί θυελλώδεις άνεμοι.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Μαρουσάκης: Αρκετό κρύο με χιόνια στα βουνά θα μας έρθει από Σάββατο βράδυ

«Επιμένει ο άστατος φθινοπωρινός καιρός και τις επόμενες ημέρες» τονίζει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Αρκετό κρύο με χιόνια στα βουνά θα μας έρθει από Σάββατο βράδυ και από βορρά προς νότο συνοδεία πολύ θυελλωδών βοριάδων» συμπληρώνει.

Αρναούτογλου: Νέα επιδείνωση την Τρίτη

«Οι μέγιστες εντάσεις (πολύ ισχυρός-παγερός Βαρδάρης και πάλι στη Θεσσαλονίκη) θα σημειωθούν χοντρικά από το Σάββατο το απόγευμα, κυρίως τη νυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή και τις πρωινές ώρες της Κυριακής καθώς θα πέσουν στη συνέχεια.

Οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την νύχτα του ερχόμενου Σαββάτου στα βορεια δεν αποκλείεται να κατέβουν και σχετικά αρκετά χαμηλά (ακόμα και στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης και αυτά της Χαλκιδικής) ενώ με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, πιο αξιόλογη από πλευράς χιονοπτώσεων σε περιοχές ορεινές της βόρειας Ελλάδας, δείχνει να είναι η νέα επιδείνωση του καιρού την Τρίτη 28 Νοεμβρίου» εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact