ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το e-kataggelies για να μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά αισχροκέρδειας

Το Υπουργείο Ανάπτυξης επιστρατεύει κάθε δυνατό εργαλείο στη μάχη κατά της αθέμιτης είσπραξης οφειλών, όπως πληροφόρησε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας, ανακοινώνοντας τη νέα εφαρμογή e-kataggelies, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά παρενόχλησης και αισχροκέρδειας.

Όπως αποκάλυψε την Τετάρτη (6/11) ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έρχεται το e-kataggelies να προστεθεί τις επόμενες ημέρες στην εφαρμογή του e-katanalotis.

Πέφτουν «βροχή» οι καταγγελίες

«Καθημερινά το Υπουργείο Ανάπτυξης δέχεται 10-20 καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1512, οι οποίες ελέγχονται, διασταυρώνονται και κατόπιν αυτού παρεμβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες», δήλωσε ο κ. Σκρέκας απαντώντας στο φλέγον ερώτημα της ανεξέλεγκτης δράσης κάποιων εισπρακτικών εταιρειών.

«Έχουμε διενεργήσει μέχρι τώρα πάνω από 20.000 ελέγχους το 2023. Κάθε μήνα οι έλεγχοι συνεχίζονται, είναι χιλιάδες, και βλέπουμε ότι η παραβατικότητα μειώνεται σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος και η επιβολή του προστίμου φέρνει αποτέλεσμα», επεσήμανε ο υπουργός.

«Οι εισπρακτικές πρέπει να σέβονται τον νόμο»

«Σχετικά με τις συγκεκριμένες εισπρακτικές, πρέπει να πούμε κατ’αρχήν τις βασικές αρχές: Οι εισπρακτικές πρέπει να σέβονται τον νόμο και τους οφειλέτες χωρίς διακρίσεις. Εμείς δεν θα σταματήσουμε nα τους ελέγχουμε».

«Έχουμε 10 με 20 καταγγελίες ημερησίως από οφειλέτες που αισθάνοntται ότι ενοχλούνται ή παρενοχλούνται αδίκως από εισπρακτικές εταιρείες. Εμείς ελέγχουμε αυτές τις καταγγελίες και οι εταιρείας αυτές οφείλουν να κρατούν σε αρχείο απομαγνητοφωνήσεις όλων των επικοινωνιών που διενεργούν», τόνισε.

Ο υπουργός μνημόνευσε περίπτωση όπου το Υπουργείο επέβαλλε σε νομικό πρόσωπο το πρόστιμο των 50.000 ευρώ, έπειτα από καταγγελία πολίτη για προσβλητική μεταχείριση.

Η νέα πλατφόρμα

Ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε πως ήδη οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τον τηλεφωνικό αριθμό 1512, καθώς και την online πλατφόρμα e-katanalotis για την κατάθεση καταγγελιών σχετικής φύσης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα προστεθεί στην πλατφόρμα μία νέα εφαρμογή, διαθέσιμη και για κινητά τηλέφωνα, το «e-kataggelies», με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν καταγγελίες, με τη δυνατότητα επίσης να φωτογραφίσουν επί τόπου περιπτώσεις παρανομίας και να τις καταθέσουν προς εξέταση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact