ΕΛΛΑΔΑ

Ερευνα: Οι Ελληνες έφηβοι «παρατούν» το αλκοόλ και το κάπνισμα και στρέφονται στο χασίς

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία στατιστικής μελέτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) πως οι έφηβοι προτιμούν το χασίς από το αλκοόλ και το τσιγάρο.

Το δείγμα της έρευνας αφορά παιδιά ηλικίας 11, 13 και 15, τα οποία απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο δόθηκε σε τάξεις κατά το περυσινό έτος, χωρίς να υπάρχει η εποπτεία εκπαιδευτικού.

Η έρευνα είναι άκρως αποκαλυπτική με τα στοιχεία να δείχνουν πως: 1 στους 3 δεκαπεντάχρονους έχει καπνίσει τσιγάρο, 1 στους 5 κάπνισε ένα μήνα από την έρευνα, ενώ 1 στους 8 έχει μεθύσει το ίδιο διάστημα για μια φορά.

Ωστόσο, μειωμένο παρατηρείται τόσο το κάπνισμα όσο και η χρήση αλκοόλ. Σε αυτό φαίνεται πως έχει συμβάλλει η οικονομική κρίση και αύξηση των τιμών πώλησης αυτών των προϊόντων αλλά και οι καμπάνιες που έχουν γίνει κατά αυτών των εξαρτήσεων.

Από την άλλη πλευρά, αυξημένο είναι το ποσοστό των εφήβων που έχει δοκιμάσει ή συνεχίζει να κάνει χρήση κάνναβης.  

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact