ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Δεν υπάρχει για εμένα Κυριάκος Μητσοτάκης»

O Ρετζέπ Ερντογάν ξεπέρασε κάθε όριο στην τελευταία του ομιλία καθώς εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό. «Δεν υπάρχει για εμένα Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα μιλήσουμε ξανά. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας. Αλλά πήγε στις ΗΠΑ και επέκρινε την Τουρκία στο Κογκρέσο», πρόσθεσε ο προκλητικός «Σουλτάνος».

«Η Ελλάδα έχει κτίσει 10 βάσεις… Εναντίον ποιας χώρας;» διερωτήθηκε. «Έκανε συστάσεις για τη μη πώληση F-16 στην Τουρκία», σημείωσε οργισμένος.

Όπως τόνισε ο Μανώλης Κωστίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΊ, το κλίμα θυμίζει όταν ο τότε Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είχε προτείνει στον Τούρκο πρόεδρο να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη και είχε αρνηθεί λέγοντας ότι «δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη».

Μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και το εξαιρετικό κλίμα που διαπιστώθηκε κατά τις συνομιλίες με τον Τζο Μπάιντεν οι αντιδράσεις στο τουρκικό καθεστώς είναι έντονες.

Παράλληλα, η κοινή βούληση για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35 φαίνεται πως προκάλεσε πανικό στη γειτονική χώρα, που είδε τη χώρα μας να αποκτά ξεκάθαρη αεροπορική υπεροχή, ακόμα κι αν η Τουρκία προχωρήσει σε αναβάθμιση των F-16 της.

Ερντογάν κατά Ελλάδας «Ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας»

Νωρίτερα, αιχμές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου άφησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας», ενώ ανέφερε ότι «ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο».

Υπονοώντας και πάλι την Ελλάδα, είπε ότι «ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO».

Μιλώντας κατά την τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι εντυπωσιάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και ότι μπορεί να παραμένει κάτω από το νερό για 3 μέρες και και 12 εβδομάδες στη θάλασσα χωρίς ανεφοδιασμό. Όπως είπε, το Hızırreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, ενώ και το υποβρύχιο Selmanreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2027.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact