ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν κατά Βρυξελλών που «δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους» προς την Τουρκία

«Η χώρα παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο που οι Βρυξέλλες δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση μιας επικριτικής για την Άγκυρα έκθεσης της ΕΕ.

Ανακοινώνοντας από την Άγκυρα μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι δικαστές θα απαγορεύουν μόνο «προβληματικά» τμήματα ιστοτόπων, αντί να επιβάλλουν πλήρη απαγόρευση πρόσβασης.

Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia έχει μπλοκαριστεί στην Τουρκία από το 2017 βάσει ενός νόμου ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να απαγορεύουν την πρόσβαση σε ιστοτόπους που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στα βασανιστήρια — δύο ημέρες αφού ομάδα δικηγόρων στην Άγκυρα έκανε γνωστό πως πέντε μέλη του προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως υπέστησαν βασανιστήρια και κακομεταχείριση ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact