ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Σταυροφόροι» εναντίον του Ισλάμ οι Ευρωπαίοι ηγέτες – Γιατί συναντήθηκαν με τον Πάπα;

Νέο ξέσπασμα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή την επετειακή Σύνοδο της Ρώμης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Την Παρασκευή οι «27» είχαν συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

«Τι δουλειά έχετε να μαζευτείτε γύρω από τον Πάπα;» διερωτήθηκε την Κυριακή ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών.

«Το Βατικανό δεν είναι κράτος – μέλος της ΕΕ» πρόσθεσε.

«Δεν κάνετε μέλος της ΕΕ την Τουρκία επειδή είναι μια ισλαμική χώρα…» ισχυρίστηκε ακόμη, χαρακτηρίζοντας τους Ευρωπαίους ηγέτες «σταυροφόρους».

Ας σημειωθεί ότι προ δέκα ημερών ο τούρκος πρόεδρος είχε κάνει πάλι λόγο για «σταυροφορία», επικρίνοντας με δριμύτητα την απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκρινε ότι οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν στις μουσουλμάνες να φορούν τη μαντίλα στην εργασία τους.

«Τι γίνεται με την θρησκευτική ελευθερία; Ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση; Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγαπητοί αδελφοί, εξαπέλυσαν μια σταυροφορία εναντίον του ολοένα κι ισχυρότερου συμβόλου του Ισλάμ» σχολίασε ο Ερντογάν, αποκρύπτοντας ότι η απόφαση αφορούσε όλα τα πολιτικά, φιλοσοφικά και θρησκευτικά σύμβολα όπως τον σταυρό και το εβραϊκό κιπά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact