ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν στο CNN: Η Ευρώπη δεν έχει καταλάβει τι είναι οι τζιχαντιστές

«Ούτε η Ολλανδία, ούτε το Βέλγιο φαίνεται να έχουν καταλάβει τι αντιπροσωπεύουν οι τζιχαντιστές», δήλωσε ο Ρετζέπ Ερντογάν μιλώντας στο CNN.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ουάσινγκτον για μια σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια, δήλωσε πως οι δυτικές χώρες δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Τουρκίας στο θέμα της ανταλλαγής πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών.

«Καλέσαμε να υιοθετηθεί μια κοινή θέση εναντίον της τρομοκρατίας, και πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν έδωσαν σε αυτή την έκκληση τη σημασία που της αξίζει», εξήγησε ο τούρκος ηγέτης.

«Οι δυτικές χώρες μάς αγνόησαν. Δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες μας στο θέμα της ανταλλαγής πληροφοριών», πρόσθεσε.

Η Τουρκία επικρίνει ιδιαίτερα το Βέλγιο ότι αγνόησε τις πληροφορίες που έλαβε για το προφίλ του «τρομοκράτη μαχητή» Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε στις 22 Μαρτίου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και τον οποίο είχε συλλάβει η Άγκυρα τον Ιούνιο κοντά στη μεθόριο με τη Συρία.

Ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί απελάθηκε στη συνέχεια στην Ολλανδία αλλά μπόρεσε να φύγει από τη χώρα χωρίς να υποβληθεί σε ιδιαίτερο έλεγχο επειδή δεν ήταν γνωστός στις ολλανδικές αρχές και δεν περιλαμβανόταν στους καταλόγους των υπόπτων που διέθεταν, σύμφωνα με την ολλανδική κυβέρνηση.

Η Τουρκία χαρακτηρίζεται μια μουσουλμανική συμμαχική χώρα-κλειδί της Ουάσινγκτον και μια μετριοπαθής σταθεροποιητική δύναμη στη Μέση Ανατολή.

Όμως οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα της Συρίας, με την Ουάσινγκτον να καλεί την Άγκυρα να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει τους τζιχαντιστές του ΙΚ, ενώ η Τουρκία εξακολουθεί να είναι πνέει μένεα για την υποστήριξη των ΗΠΑ στους κούρδους μαχητές, τους οποίους θεωρεί ορκισμένους εχθρούς της στο εσωτερικό.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact