ΕΛΛΑΔΑ

Έστειλαν πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου οι Τούρκοι – «Πέτρωσαν» με τις ΕΔ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της άσκησης «Μέδουσα», καθώς οι Τούρκοι, τρομαγμένοι από το θέαμα των πανίσχυρων Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, έστειλαν μια φρεγάτα και ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου σε μια απέλπιδα προσπάθεια συλλογής πληροφοριών.

Δεκάδες πλωτά μέσα, πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, στοιχεία των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου γέμισαν τον θαλάσσιο χώρο μπροστά από το Μάλεμε προκειμένου να χτυπήσουν την «εχθρική ακτή».

Τα αερομεταφερόμενα κύματα με κομάντος των τριών χωρών χτυπούν τον εχθρό ενώ την ίδια ώρα στην ακτή πραγματοποιούν απόβαση πεζοναύτες.

Μονάδες όλων των όπλων και ειδικές δυνάμεις των τριών χωρών, σαν καλοκουρδισμένη ορχήστρα ολοκλήρωσαν με επιτυχία το σενάριο της απόβασης στο πλαίσιο της άσκησης Μέδουσα.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε σχετικά: «Η Άσκηση αυτή αποδεικνύει στην πράξη την κοινή βούληση και την ισχυρή θέληση και των τριών χωρών για μια κοινή πορεία ως εγγυητές και πάροχοι της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

«Έχουμε αποδείξει όμως, ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και πιστεύω ότι το μήνυμα που έχει σταλεί είναι το μήνυμα της ενότητας, η οποία χρειάζεται έτσι ώστε να προωθήσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή μας» τόνισε από την πλευρά του ο Κύπριος υπουργός Εθνικής Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Τα μεγέθη και κυρίως ο συμβολισμός του συντονισμού των μονάδων των τριων χωρών ήταν τέτοια που η Τουρκία έκανε ότι μπορούσε για να συλλέξει πληροφορίες, αναφέρει το news.gr.

Μια φρεγάτα της και ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών ήταν στα διεθνή ύδατα, βορείως και σε ακτίνα ραντάρ από το σημείο της απόβασης.

Την ίδια στιγμή άλλο πολεμικό της πλοίο παρακολουθούσε άλλο σενάριο της Μέδουσας στα νότια της Κρήτης. Η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε 40 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου οι 34 από τις οποίες έγιναν τα CN-235 που συλλέγουν και πληροφορίες

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact