ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ευαίσθητες φωτογραφίες: Πώς να τις κλειδώσετε σε iPhone και Android με λίγα κλικ

Οι φωτογραφίες σε όλες τις μορφές τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και μερικές φορές θέλουμε να κρατήσουμε κρυφές ορισμένες.

Η πρόοδος της τεχνολογίας λοιπόν, μας λύνει τα χέρια και μπορούμε πλέον εύκολα να κρύψουμε τα ευαίσθητα στοιχεία που επιθυμούμε, ακόμα κι αν τα έχουμε μοιραστεί στο παρελθόν με άλλα άτομα.

Ακολουθούν οι τρεις τρόποι για να αποκρύψουμε τις εικόνες που επιθυμούμε, όπως τους έχει καταγράψει το Wirecutter των nytimes.com:

Πώς να κλειδώσετε τις φωτογραφίες

Android

Αν χρησιμοποιείτε κινητό με σύστημα Android, πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Google Photos και να πατήσετε Βιβλιοθήκη > Βοηθητικά προγράμματα > Ρύθμιση κλειδωμένου φακέλου.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και προσθέστε φωτογραφίες σε αυτό το άλμπουμ. Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες εικόνες αργότερα, μπορείτε είτε να επιστρέψετε σε αυτό το σημείο, είτε να ανοίξετε μια φωτογραφία, να πατήσετε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και στη συνέχεια να επιλέξετε Μετακίνηση στον κλειδωμένο φάκελο.

iPhone

Στα iPhone η δυνατότητα κλειδώματος φωτογραφικών άλμπουμ συνήθως είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αν όμως δεν είναι, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και επιλέξτε την επιλογή Χρήση Αναγνωριστικού Προσώπου (ή Αφής) στην ενότητα Κρυφό Άλμπουμ.

Μάλιστα, για να προσθέσετε φωτογραφίες, πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες σε μία εικόνα και να επιλέξετε Απόκρυψη.

Απόκρυψη φωτογραφιών που έχετε μοιραστεί

Android

Αν χρησιμοποιείτε κινητό με σύστημα Android, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα, σε περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε κρυφές φωτογραφίες, τις οποίες όμως ήδη έχετε μοιραστεί ηλεκτρονικά με άλλα άτομα.

Αρχικά, ανοίγετε το Google Photos επιλέγοντας την καρτέλα Κοινή Χρήση και στη συνέχεια αφαιρείτε εικόνες ή άλμπουμ που δεν θέλετε να μοιραστείτε ξανά. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε πάνω στο άλμπουμ ή στη φωτογραφία το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες, στη συνέχεια τις Επιλογές και απενεργοποιήστε την κοινή χρήση συνδέσμων.

iPhone

Σε περίπτωση που έχετε iPhone ανοίγετε την εφαρμογή Φωτογραφίες και επιλέγετε την καρτέλα Άλμπουμ. Έπειτα, ανοίγετε τα Κοινόχρηστα Άλμπουμ για να δείτε τι έχετε μοιραστεί και αφαιρείτε εικόνες πατώντας το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες. Εκεί επιλέγετε: Κοινόχρηστες λεπτομέρειες άλμπουμ > [Όνομα χρήστη] > Κατάργηση συνδρομητή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact