ΚΟΣΜΟΣ

Έξι συλλήψεις μετά τη δολοφονική πυρκαγιά στην Τουρκία

Έντεκα μαθήτριες μικρότερες από 14 χρονών και μια δασκάλα βρήκαν φρικτό θάνατο

Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοιτώνα σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επαρχία Άδανα της Τουρκίας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 11 μαθήτριες και μία δασκάλα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Οι έξι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων ο υπεύθυνος του κοιτώνα, τέθηκαν σε προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν οι αρχές για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η φωτιά στον κοιτώνα στην πόλη Αλαντάγκ φαίνεται ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, και κατέκαιγε το κτίριο επί 3 ώρες τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη προτού τεθεί υπό έλεγχο.

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, σοροί μαθητριών βρέθηκαν κοντά στην έξοδο κινδύνου, η οποία ήταν κλειδωμένη, με αποτέλεσμα τα κορίτσια να μην καταφέρουν να την ανοίξουν και να σωθούν.

Το πρακτορείο Dogan μετέδωσε ότι οι αρχές σήμερα προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τις νεκρές μαθήτριες, ενώ πρόσθεσε ότι όλες είναι μικρότερες των 14 ετών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact