ΚΟΣΜΟΣ

Εξοπλισμό και προσωπικό στέλνει η Μόσχα στη Συρία

Μέσα σε δύο εβδομάδες έχουν φτάσει πάνω από 15 φορτηγά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 15 ρωσικά φορτηγά αεροσκάφη που μετέφεραν «εξοπλισμό και προσωπικό» προσγειώθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε στρατιωτική βάση στη δυτική Συρία, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή.

«Εδώ και δύο εβδομάδες και έως το Σάββατο το πρωί ένα φορτηγό αεροσκάφος προσγειώνεται καθημερινά στη στρατιωτική βάση Χμέιμιμ» που βρίσκεται στην επαρχία της Λαττάκειας, βασικό προπύργιο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, επεσήμανε η πηγή αυτή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Σύμφωνα με την ίδια, «τουλάχιστον 15 αεροσκάφη αυτού του τύπου που έφεραν τα χρώματα της ρωσικής σημαίας, μετέφεραν εξοπλισμό και προσωπικό» σε αυτή τη βάση που βρίσκεται στο πολιτικό και στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπάσελ αλ Άσαντ, 25 χιλιόμετρα νότια της Λαττάκειας.

Τα φορτηγά αεροπλάνα συνόδευαν κατά την απογείωση και την προσγείωσή τους μαχητικά αεροσκάφη «εν είδει προστασίας», διευκρίνισε.

Στη συνέχεια το φορτίο των αεροπλάνων μεταφέρεται σε φορτηγά τα οποία κατευθύνονται εκτός του αεροδρομίου, σημείωσε η ίδια πηγή.

Εδώ και εβδομάδες η Ουάσινγκτον ανησυχεί για την ενίσχυση της ρωσικής παρουσίας στη Συρία με μαχητικά αεροσκάφη, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και σύγχρονο εξοπλισμό, ένα μέρος του οποίου δίνεται στον συριακό στρατό ο οποίος μάχεται εναντίον των εξεγερμένων εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Υψηλόβαθμος Σύρος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ρωσική στρατιωτική εμπλοκή αποτελεί «σημείο καμπής».

Οι ΗΠΑ έχουν επισημάνει ότι θα δεχόντουσαν θετικά μια ρωσική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους, όμως φοβούνται ότι οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν κυρίως να ενισχύσουν την κυβέρνηση Άσαντ και θα επιτεθούν εναντίον συριακών, κουρδικών ή μετριοπαθών ομάδων τις οποίες υποστηρίζει η Ουάσινγκτον.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact