ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι θα φάμε σήμερα; Αχιβάδες με πράσα

Αν είσαι φίλος του πράσου θα λατρέψεις αυτό το ξεχωριστό πιάτο που θυμίζει τηγανιά θαλασσινών και κερδίζει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση του.

Μερίδες:4-6 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:35′ Χρόνος αναμονής:1 ώρα

από την Σιμόνη Καφίρη

Υλικά
1 κιλό αχιβάδες
2 πράσα ψιλοκομμένα
250ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους
1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
½ κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βάζετε τα θαλασσινά να μουλιάσουν σε κρύο νερό για 1 ώρα περίπου, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό (για να φύγει η άμμος).

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα πράσα, το τζίντζερ και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε να σιγοβράσουν με ελάχιστο νεράκι για μερικά λεπτά.

Καβουρδίζετε ξεχωριστά σε αντικολλητικό τηγανάκι τους μαραθόσπορους και την καυτερή πιπερίτσα (αν τη θέλετε λιγότερο καυτερή, αφαιρείτε τους σπόρους). Τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα πράσα και ανακατεύετε.

Όταν μαλακώσουν τα πράσα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε τις αχιβάδες και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.

Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact