ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FAZ: Ο Τσίπρας θέλει να σφίξει τα δόντια

Τι γράφει ο γερμανικός τύπος για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η χθεσινή ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχολιάζεται στον γερμανικό Τύπο σήμερα.

Η Suddeutsche Zeitung στο άρθρο της με τίτλο «Ο Τσίπρας κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης» σημειώνει ότι με τις 155 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.

«Με αυτό τον τρόπο πέτυχε τον στόχο του να διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 300 εδρών. Ο Τσίπρας δεσμεύθηκε να εφαρμόσει γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές», επισημαίνει η εφημερίδα.

«Ο Τσίπρας θέλει να σφίξει τα δόντια», τονίζει από την πλευρά της η Frankfurter Allgemeine και εξηγεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί πρώτα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές της Αθήνας και μετά να θέσει το θέμα του χρέους.

Το χρέος της Ελλάδας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το 2016, ενώ και η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, σχολιάζει η FAZ.

Και η Die Welt αναφέρεται στη δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού να συζητήσει μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα ο Τύπος αναφέρεται και στις επικρίσεις που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης εναντίον της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό Spiegel, η ΝΔ είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά όχι την επιβολή νέων φόρων.

Μάλιστα η φράση του Μεϊμαράκη ότι «ο χειμώνας που έρχεται θα είναι σκληρός. Ίσως ο πιο σκληρός των τελευταίων ετών» κυριαρχεί στον γερμανικό Τύπο, κυρίως στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Το Spiegel καταλήγει τονίζοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα αξιολογήσουν στο τέλος Οκτωβρίου αν η Αθήνα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει βάσει του συμπεφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

Αντίθετα, τόσο η FAZ όσο και η Handelsblatt προτίμησαν να αναφερθούν στο τέλος των άρθρων τους στις άσχημες προβλέψεις για την πορεία του ελληνικού χρέους, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 333,5 δισεκ. ευρώ το 2016, ποσοστό 192,4% του ΑΕΠ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact