Οι αρχές στις ΗΠΑ φαίνεται πως πλησιάζουν όλο και περισσότερο στον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ. Το FBI ανακοίνωσε ότι βρήκε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, σε μια δασώδη περιοχή, ενώ έχει και βίντεο που δείχνει καθαρά τον ύποπτο.
Ο ειδικός πράκτορας Ρόμπερτ Μπόλς είπε πως το όπλο είναι ισχυρό και έχει ήδη σταλεί για ανάλυση. Παράλληλα, έχουν μαζέψει αποτυπώματα παπουτσιού και χεριών, ενώ εξετάζονται πάνω από 130 πληροφορίες που έφτασαν από πολίτες.
Ο ύποπτος, σύμφωνα με τις αρχές, είναι νεαρής ηλικίας και «χάθηκε» μέσα στο πλήθος του πανεπιστημίου, όπου έγινε η επίθεση. Οι αστυνομικοί πάντως διαβεβαιώνουν ότι η περιοχή είναι ασφαλής και πως ο δράστης δεν κρύβεται πια στο δάσος.
🚨 Breaking update:: The shooter targeting #CharlieKirk was seen on the rooftop. Video evidence captures him fleeing right after the gunshot. #CharlieKirkshot #CharlieKirkdead pic.twitter.com/bjWTPnvskl
— Wasim Reja (@Wasimsampa3) September 11, 2025
Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα απονείμει στον Κερκ το Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη τιμή στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι ήταν «γίγαντας της γενιάς του» και ότι η μνήμη του θα μείνει ζωντανή.