ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Πλησιάζει ο τυφώνας Melor –700.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις κεντρικές Φιλιππίνες καθώς ο τυφώνας Melor πλησιάζει τα ηπειρωτικά με ανέμους που φτάνουν σε ταχύτητα τα 150 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Πολλά σχολεία και επιχειρήσεις σε τρεις επαρχίες των Φιλιππίνων θα μένουν κλειστά τις επόμενες μέρες ενώ δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.
Την ίδια στιγμή, δεκάδες δρομολόγια πλοίων ανεστάλησαν, με συνέπεια περίπου 8.000 ταξιδιώτες να μένουν ακινητοποιημένοι στα λιμάνια.

Ο τυφώνας αναμένεται να «χτυπήσει» περίπου 380 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πυκνοκατοικημένης πρωτεύουσας Μανίλα και οι επιστήμονες που μελετούν το φαινόμενο, μιλούν για έντονες βροχοπτώσεις, δυνατούς ανέμους και πλημμύρες.

Κάθε χρόνο περίπου 20 τυφώνες περνούν από τις Φιλιππίνες. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2013 ο ισχυρός τυφώνας Haiyan άφησε πίσω του 8.000 νεκρούς και αγνοούμενους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact