ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Φορτσάτη» η ΑΕΚ, έτοιμη για τελικό!

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η ΑΕΚ καθάρισε 3-0 τον Λεβαδειακό και σφραγίζοντας την τρίτη θέση, έδειξε παράλληλα σε εγρήγορση ενόψει του τελικού με τον ΠΑΟΚ.

Τρία όμορφα γκολ από τους Μπακασέτα (45’), Λιβάγια (54’) και Πόνσε (67’) σφράγισαν την επικράτηση της «Ένωσης», που είχε γίνει ακόμα ευκολότερη μετά την αποβολή του Νανγκίς στο 60’.

Πήρε λεπτά στα πόδια του ο Τσιγκρίνσκι (που αγωνίστηκε ως το 77’), ενώ την επανεμφάνισή του για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του έκανε και ο Λόπες.

Σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στη Λάρισα, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά αυτή τη φορά. Τόσο δυνατά, ώστε να έχει τον Λεβαδειακό στην περιοχή του από το πρώτο λεπτό, απειλώντας στο 10′ με το σουτ του Γαλανόπουλου που κόντραρε και έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα και και τελικά δικαιώθηκε. Οχι στο 42′, όταν ο Μπάγιτς μπλόκαρε το σουτ του Μπακασέτα, αλλά στο 45′, όταν οι πρωταγωνιστές ήταν ξανά οι ίδιοι και νικητής αυτή τη φορά αναδείχθηκε ο Κιτρινόμαυρος με τον κεραυνό από κοντά με το δεξί (0-1).

Αυτό το γκολ του Μπακασέτα απλοποίησε πολύ τα πράγματα για τον Δικέφαλο, όπως αποδείχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Χιμένεθ έπαιζαν στον ίδιο ρυθμό και έψαχναν το δεύτερο γκολ, το οποίο δεν άργησαν να βρουν. Στο 54′ οι Λιβάια-Μάνταλος έκρυψαν την μπάλα και ο Κροάτης την εμφάνισε στα δίχτυα του Μπάγιτς, για το 0-2, με το σουτ που πήγε δοκάρι και μέσα. Η ΑΕΚ είχε το σκορ που άξιζε, είχε μια εικόνα που άξιζε ακόμη περισσότερα γκολ και είχε και τις φάσεις, αλλά και τις προϋποθέσεις, για να τα πετύχει.

Στο 58′, για παράδειγμα, ο Μάνταλος συνεργάστηκε ωραία με τον Χουλτ αλλά είδε το οριζόντιο δοκάρι να του αρνείται το γκολ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Λεβαδειακός έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Νανγκίς για την κουτουλιά στον αρχηγό της Ενωσης… Κι όσο οι Βοιωτοί προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους και να ανασυνταχθούν, τόσο η ΑΕΚ άγγιζε ή πετύχαινε γκολ με τον Πόνσε. Ο Αργεντίνος έχασε αυτό που δεν χάνεται στο 63′, μετά το γύρισμα του Γκάλο, αλλά «εξιλεώθηκε» στο 67′, όταν πήρε την μπάλα από τον Μάνταλο, απέφυγε έναν αντίπαλο και πλάσαρε σωστά (0-3).

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου (68′ Ομο), Χατζηλάμπρος, Ρεκιασβίλι (60′ Τσαμπούρης), Λιάγκας, Κονέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μαρκόφσκι (64′ Καραχάλιος), Νανγκίς, Νίκας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (76′ Γιαννούτσος), Χουλτ (85′ Λόπες), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μπακασέτας, Μάνταλος (70′ Μπογέ), Λιβάια, Πόνσε

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact