ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτογραφική τροπολογία στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καταγγέλλει η ΛΑΕ

Κάνει λόγο για «μέγα σκάνδαλο, ίσως το μεγαλύτερο στην ελληνική ιστορία»

«Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά το μέγα σκάνδαλο της λεγόμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το μεγαλύτερο ίσως στην ελληνική ιστορία, με το οποίο το δημόσιο, δηλαδή οι πενόμενοι υπερφορολογούμενοι της πατρίδας μας, έχασαν ιλιγγιώδη ποσά άνω των 40 δισ., καταληστεύθηκαν ασφαλιστικά ταμεία και πολλές χιλιάδες μικρομέτοχοι και μικροομολογιούχοι, ενώ οι τράπεζες πέρασαν σχεδόν τζάμπα σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια, πολλά αγνώστων λοιπών στοιχείων».

Αυτό τονίζει, σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι αυτό το σκάνδαλο δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο και να  κουκουλωθεί, «πολύ περισσότερο που έγινε δυνατό εξαιτίας σειράς σκοτεινών κυβερνητικών αποφάσεων και ρυθμίσεων, όπως ο αποκλεισμός των μικρών Ελλήνων επενδυτών από τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, η κατάργηση, με αυθαίρετη απόφαση του δημοσίου, της προτίμησης των παλαιών μετόχων και άλλα».

«Η πιο προκλητική, ίσως, μεθόδευση υπήρξε, όμως, φωτογραφική τροπολογία στο ν.4346/15, που πέρασε με διαδικασίες εξπρές, όπως τεκμηριώνει η ιστοσελίδα iskra.gr, με την οποία το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) υποχρεώνεται ουσιαστικά, με απίστευτη ζημιά του ελληνικού δημοσίου και των φορολογουμένων, να αποδεχθεί τις εξευτελιστικές τιμές των μετοχών των τραπεζών για τις αυξήσεις κεφαλαίου, όπως αυτές καθορίστηκαν με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών και οι οποίες ξεκίνησαν με μηδενική τιμή», τονίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

«Η ΛΑ.Ε ζητάει να σταματήσουν τώρα οι σκανδαλώδεις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Σε κάθε περίπτωση η ΛΑ.Ε δεν πρόκειται να σταματήσει να ανακινεί το πελώριο αυτό θέμα και να ζητάει την πλήρη και σε βάθος διεύρυνση του για την αναζήτηση όχι μόνο των πελώριων πολιτικών αλλά και των βαρύτατων ποινικών ευθυνών» προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης και καταλήγει:

«Επαναφέρουμε άμεσα, χωρίς να έχουμε αυταπάτες, την πρότασή μας για τη σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής της Βουλής, με στόχο να διευρυνθεί όσο το δυνατόν βαθύτερα η υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης και να ανοίξει γύρω από αυτήν μια πλατιά δημόσια συζήτηση.

Η ΛΑ.Ε πρόκειται να αναλάβει άμεσα σειρά πρωτοβουλιών για κινητοποιήσεις ενάντια στο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης, για την προάσπιση των συμφερόντων του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, των μικρομετόχων και των μικροομολογιούχων, για την εθνικοποίηση των τραπεζών και για ένα άλλο εθνικό, αναπτυξιακό, παραγωγικό και κοινωνικό ρόλο του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact