ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Πρόσφυγες δηλώνουν ότι βυθίστηκε σκάφος με 400 άτομα

Ανησυχία για μία ακόμη τραγωδία στη Μεσόγειο προκαλούν τα όσα αποκαλύπτουν πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν από δύο πλεούμενα αυτή την εβδομάδα.

Οπως είπαν σε εθελοντές, είδαν ένα άλλο σκάφος, με περίπου 400 άτομα, να βυθίζεται, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children. Ηδη έχει επιβεβαιωθεί ότι αυτή την εβδομάδα βυθίστηκαν ή ανατράπηκαν τρία σκάφη με πρόσφυγες στη Μεσόγειο και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 60 σοροί, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών. Εκατοντάδες άνθρωποι ακόμη θεωρούνται αγνοούμενοι.

Η πιθανότητα τέταρτου ναυαγίου, την Πέμπτη δεν έχει καν αναφερθεί, δήλωσε η Τζοβάνα ντι Μπενεντέτο, εκπρόσωπος της συγκεκριμένης οργάνωσης στην Ιταλία.

Το πλεούμενο αυτό, μαζί με ένα αλιευτικό κι ένα φουσκωτό, απέπλευσαν από τη Σαμπράτα της Λιβύης αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τα όσα είπαν διασωθέντες πρόσφυγες από άλλο ναυάγιο. Το φουσκωτό είχε δική του μηχανή, αλλά το μικρότερο αλιευτικό, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί περίπου 400 μετανάστες, δεν είχε. Το ρυμουλκούσε το μεγαλύτερο αλιευτικό, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί περίπου 500 άνθρωποι.

Σταδιακά το μικρότερο πλεούμενο άρχισε να βάζει νερό και, όταν ο καπετάνιος του μεγαλύτερου σκάφους έδωσε εντολή στο πλήρωμα να κόψει το σχοινί με το οποίο το ρυμουλκούσε, βυθίστηκε με αποτέλεσμα να χαθούν οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων. Οι επιβαίνοντες στα άλλα δύο πλεούμενα δεν διασώθηκαν παρά ώρες αργότερα.

«Υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά», είπαν οι διασωθέντες, σύμφωνα με τη Ντι Μπενεντέτο. «Συγκεντρώσαμε μαρτυρίες από πολλούς ανθρώπους που διασώθηκαν κι από τα δύο σκάφη (σ.σ. το φουσκωτό και το αλιευτικό). Όλοι λένε ότι είδαν το ίδιο πράγμα».

Κατόπιν εντολής του δικαστηρίου της Ραγκούζα η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που υποπτεύεται ότι είναι ο πλοίαρχος του μεγαλύτερου πλεούμενου, μετέδωσε το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Η αστυνομία παίρνει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες σχετικά με την πιθανή τραγωδία, ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα la Repubblica.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact