ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι για νέο lockdown: Εξετάζει νέο γύρο περιοριστικών μέτρων η κυβέρνηση

Προειδοποιούν οι ειδικοί…

Μετά την την έντονη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού η κυβέρνηση είναι ένα βήμα πιο κοντά στη λήψη νέων μέτρων.

Παρά την εξαιρετική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας με την πανδημία, οι ειδικοί συνεχίζουν να χτυπούν «καμπανάκι» σημειώνοντας ότι η έλλειψη μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό που παρατηρείται σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε πισωγύρισμα.

Η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας αρχίζει και επανέρχεται, ενώ κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης επισείουν την προσοχή προκειμένου να μην γκρεμιστεί ό,τι έχει χτιστεί μέχρι τώρα στην αντιμετώπιση του ιού.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν σκέψεις για έναν νέο γύρο περιοριστικών μέτρων, σε επίπεδο δήμων ή νομού ή να πάμε και σε απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια ή συγκεκριμένους προορισμούς που δίνουν αρκετά κρούσματα του ιού – όπως έγινε με την Ντόχα του Κατάρ.

Το γεγονός ότι από τα 97 νέα κρούσματα τα 30 προήλθαν από το εξωτερικό, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως όλους τους προορισμούς. Γενικότερα, υπάρχει η σκέψη να επιβάλλονται μέτρα κάθε φορά εκτιμώντας την κατάσταση όπως θα εξελίσσεται. Η ανησυχία ξεκίνησε από τις μικρές εστίες κρουσμάτων που ανιχνεύθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας. Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον των επιστημόνων εστιάζεται στο δήμο Μύκης (ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης), όπου σε διάφορα χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορονοϊού, κάτι βεβαίως που επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση, καθώς στην Ξάνθη ανιχνεύθηκαν 29 νέα κρούσματα.

Χαρδαλιάς: «Οποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορονοϊό κάνει λάθος»

«Όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορονοϊό κάνει λάθος», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και αφού ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα δεν θα εξαφανιστούν απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα. Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι σημαίνει το γεγονός ότι θα εκδίδεται καθημερινή γραπτή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ απάντησε ότι κρίθηκε πως έτσι είναι καλύτερα. Επισήμανε ότι με τον κ. Τσιόδρα λένε τα ίδια πράγματα από την πρώτη στιγμή και παρατήρησε: «Δεν άλλαξε κάτι στην καθημερινότητα του κ. Τσιόδρα και τη δική μου. Κάθε μέρα κάνουμε τα ίδια πράγματα που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες».

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κοροναϊό , υπογράμμισε ότι ο ιός είναι γύρω μας και μπορεί να επιστρέψει αν συνεχιστούν φαινόμενα συνωστισμού.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact