ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η μάχη κατά του φανατισμού ξεκινάει από τα σχολεία

Τον φανατισμό μέσα από την παιδεία και το σχολεία ετοιμάζεται να καταπολεμήσει η Γαλλία σε ένα νέο πρόγραμμα για τη «μάχη» ενάντια στους τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, οι καθηγητές των γαλλικών σχολείων θα ακολουθήσουν ειδική εκπαίδευση σχετικά με θέματα θρησκευτικού φανατισμού, έπειτα από την άρνηση πολλών μαθητών να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατών στο Παρίσι.

Περίπου 1.000 εκπαιδευτές θα λάβουν ειδική εκπαίδευση ώστε να βοηθήσουν με τη σειρά τους άλλους καθηγητές και δασκάλους να χειριστούν ζητήματα που τους θέτουν οι μαθητές σχετικά με τη γαλλική παράδοση, την υπηκοότητα, τις προκαταλήψεις. Την ίδια ώρα θα είναι προετοιμασμένοι ώστε να διακρίνουν «ανησυχητική συμπεριφορά» κάποιων από τους μαθητές τους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact