ΚΟΣΜΟΣ

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό πάντα της χρονιάς σε καθεστώς αιχμαλωσίας

Είναι θηλυκό με βάρος μόλις 166,8 γραμμαρίων και ο τοκετός εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα

Το πρώτο μωρό πάντα της χρονιάς γεννήθηκε στην Τσενγκντού, την πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας Σιτσουάν, από μητέρα που μεγάλωσε σε καθεστώς αιχμαλωσίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το θηλυκό πάντα, με βάρος 166,8 γραμμαρίων, γεννήθηκε νωρίς χθες στη βάση ερευνών για τα γιγάντια πάντα της Τσενγκντού. Ο τοκετός εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα. Το μωρό έκλαψε δυνατά και η μητέρα του, η Τζι Λι, το θήλασε κανονικά, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του κέντρου. Πρόκειται για τον δεύτερο τοκετό της Τζι Λι, η οποία γεννήθηκε στη Τσενγκντού το 2007.

Πέρυσι στη βάση ερευνών της Τσενγκντού γεννήθηκαν 12 πάντα. Έως τα τέλη του 2018, η βάση φιλοξενούσε 195 ζώα. Ο αριθμός των πάντα σε καθεστώς αιχμαλωσίας έφθασε τα 548 σε όλο τον κόσμο τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ λιγότερα από 2.000 ζουν ελεύθερα στην άγρια φύση, κυρίως στις επαρχίες Σιτσουάν και Σαανσί. Τα γιγάντια πάντα είναι από τα είδη που κινδυνεύουν περισσότερο με εξαφάνιση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact