ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος»

Απέκλεισε κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Μάιρα Μπάρμπα και Γιώργο Ευγενίδη.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αύριο Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Εξήγησε πως ενώ η χώρα τα έχει πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί στην επαρχία από την Αθήνα που έχει τα πιο πολλά κρούσματα.

Κάλεσε τους πάντες να κάνουν υπομονή έναν μήνα.

Το υπουργείο ανάπτυξης θα πληρώσει τόκους δανείων ύψους 1ος δισ. ευρώ Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα για την πληρωμή των επιτοκίων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων όλων των πληττόμενων κλάδων, άρα και των γιατρών για τους επόμενους μήνες.

Εξήγησε ότι θα πληρωθούν τα δάνεια αυτά από το υπουργείο Ανάπτυξης και υπολογίζεται ότι το κόστος θα ξεπεράσει το 1 δισ ευρώ. Σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες για τους πληττόμενους κλάδους, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι για τους συγκεκριμένους κλάδους «το δάνειό τους θα τους απασχολήσει ξανά από Οκτώβριο».

Τι θα γίνει με την ενίσχυση των επιστημόνων Ο υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει τους επιστήμονες στους δικαιούχους των 800 ευρώ.

Για τις αντιδράσεις σχετικά με τα 600 ευρώ της τηλεκατάρτησης τις απέδωσε στο ότι ενδεχομένως δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να εξηγήσει ότι θα δοθούν άμεσα στους δικαιούχους και πως δεν ήταν υποτιμητικό για τους επιστήμονες, αλλά επιλέχθηκε για να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι.

«Αυτή η η κρίση θα έχει χαρακτήρα μαραθωνίου, όχι 100 μέτρων. Αν ξοδέψουμε όλες μας τις δυνάμεις τώρα δεν θα τις έχουμε μετά όταν χρειαστούν.», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Πηγή: skai.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact