ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Θα λάβουμε μέρος σε ενδεχόμενη αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Την πρόθεση του Βερολίνου να μετάσχει σε μία ενδεχόμενη αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο εξέφρασε η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας.

Η οριστική απόφαση για το ζήτημα αναμένεται να ληφθεί από τους υπουργούς αύριο. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όμως τάχθηκε ήδη υπέρ της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προκειμένου να επιβραδυνθούν οι προσφυγικές ροές.

«Είναι θετικό το ότι η Τουρκία ζήτησε από το NATO να εντείνει τη ναυτική επιτήρηση στο Αιγαίο στο πλαίσιο των εγγυητικών μέτρων», δήλωσε η υπουργός Αμυνας. «Η Γερμανία θα λάβει μέρος σε αυτές τις δραστηριότητες» της Συμμαχίας, πρόσθεσε, αναφερόμενη στην πρόταση που έκανε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντησή του με την Ανγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός ομόλογός της, Μάικλ Φάλον, ανέφερε «Οτιδήποτε βοηθά να σωθούν ζωές στην ανατολική Μεσόγειο και συμβάλει να εμποδιστεί το εγκληματικό επιχειρηματικό μοντέλο που βρίσκεται πίσω από τη διακίνηση αυτή είναι καλοδεχούμενο».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact