ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανίδα βουλευτής επικρίνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το έλλειμμα της Γαλλίας

Ένα ηγετικό στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) -του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ στη Βαυαρία- επέκρινε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει άλλα δύο χρόνια στη Γαλλία για να επιτύχει τη μείωση του ελλείμματός της, σύμφωνα με μια επιστολή η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Την περασμένη Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δίνει προθεσμία στη Γαλλία ως το 2017 για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ της, χωρίς να υπαγάγει το Παρίσι στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και προσφέροντας στη γαλλική κυβέρνηση μια νέα περίοδο χάριτος, παρότι αθέτησε και τη δεύτερη προθεσμία για να βάλει τα δημοσιονομικά της σε τάξη.

Η απόφαση αυτή επικρίθηκε έντονα από ορισμένους διαμορφωτές πολιτικής στην ευρωζώνη, οι οποίοι κρίνουν πως υπονομεύει την αξιοπιστία των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, οι οποίοι κατέστησαν αυστηρότεροι τα τελευταία χρόνια για να αποτρέπονται οι υπερβολικές δημόσιες δαπάνες και άρα ενδεχόμενες μελλοντικές κρίσεις κρατικού χρέους.

Η Γκέρντα Χάσελφελτ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της CSU, ανέφερε σε μια επιστολή της προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με ημερομηνία 27η Φεβρουαρίου ότι η χρονική στιγμή η οποία επελέγη για την απόφαση αυτή των Βρυξελλών αφήνει μια «άσχημη επίγευση».

Η Χάσελφελτ έγραψε: «Τώρα, σε μια στιγμή που αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις σε ό,τι αφορά την ευθύνη μας για την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ενώ εργαζόμαστε για την εμπέδωση της αρχής της αλληλεγγύης με αντάλλαγμα τη σταθερότητα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην επιτρέπουμε καμιά εξαίρεση».

Η ίδια υπενθύμισε ότι η ευρωζώνη ασκεί έντονες πιέσεις στην Ελλάδα να τηρήσει τους κανόνες που έχει θέσει το Eurogroup και, παρότι δεν θέλει να συγκρίνει την Ελλάδα με τη Γαλλία, η «άκαμπτη δράση» είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι η Ευρώπη και η ευρωζώνη να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους.

«Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε την επικίνδυνη εντύπωση ότι θέλουμε να εφαρμόζουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά», σημείωσε η Χάσελφελτ, προσθέτοντας πως πρέπει να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact