ΥΓΕΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να καταψύξετε ξανά το φαγητό που αποψύξατε

Όταν τα τρόφιμα μένουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αναπτύσσονται σε αυτά διάφορα βακτήρια, κάποια εκ των οποίων είναι πολύ επικίνδυνα και καθιστούν το φαγητό ακατάλληλο για κατανάλωση.

Αντίθετα, όταν οι τροφές είναι στην κατάψυξη η διαδικασία αυτή γίνεται με πολύ αργό ρυθμό.

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι κατάλληλα για κατανάλωση για πολύ καιρό. Αν όμως τα αποψύξετε, ξεκινάει η ανάπτυξη των επικίνδυνων βακτηρίων που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 2-3 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο επικίνδυνος για την υγεία αριθμός βακτηρίων.

Αν όμως καταψύξετε το φαγητό ξανά, τα βακτήρια παραμένουν. Έτσι την επόμενη φορά που θα το ξεπαγώσετε θα υπάρχουν και αυτά, ενώ θα αναπτυχθούν και άλλα.

Είναι λοιπόν πιθανό με τη δεύτερη απόψυξη, το φαγητό να είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.

Σωστή κατάψυξη και απόψυξη φαγητού

-Ποτέ μην ξανα-καταψύχετε το φαγητό αφού ξεπάγωσε.
-Κάντε απόψυξη βάζοντάς το στο ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
-Κάντε απόψυξη στο φούρνο σας σε ειδικό πρόγραμμα αν έχει.
-Αν αποψύξατε το φαγητό αλλά αποφασίσατε να μην το μαγειρέψετε, μην το καταψύξετε πάλι. Μαγειρέψτε το έστω πρόχειρα (πχ. αν επρόκειτο να το μαγειρέψετε στο φούρνο, απλά βράστε το), αφήστε το να κρυώσει και τότε καταψύξτε το πάλι.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact