ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί οι πρόσφυγες της Συρίας έχουν smartphones; -Ερευνα του Independent

Μια έρευνα του «Independent» έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα των τελευταίων εβδομάδων γύρω από την οικονομική κατάσταση των προσφύγων από τη Συρία και κυρίως στο γεγονός ότι οι περισσότερο απ’ αυτούς χρησιμοποιούν Smartphones.

Η αγγλική εφημερίδα σε θέμα γύρω από τους πρόσφυγες της Συρίας δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την οικονομική κατάστασή τους. Τα σχόλια στα social media για τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ολοένα και αυξάνονται όμως ο «Independent» δίνει τη δική του απάντηση καταλήγοντας ότι δεν χρειάζεται να είσαι λευκός δυτικός για να έχεις στην ιδιοκτησία σου ένα σχετικά φθηνό και εξαιρετικά διαδεδομένο τεχνολογικό αντικείμενο.

Η Συρία δεν είναι πλούσια χώρα όμως δεν είναι και φτωχή. Βάσει της κατάταξης της Παγκόσμιας Τράπεζας με τελευταία καταγεγραμμένα στοιχεία το 2007, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των Σύριων ήταν 1.850 δολάρια ενώ την ίδια χρονιά στην Αίγυπτο ήταν 1.620 δολάρια. Σύμφωνα με το World Factbook της CIA, το 2014 στη Συρία υπήρχαν 87 κινητά τηλέφωνα ανά 100 κατοίκους _ ενώ στην Αίγυπτο 110 ανά 100 κατοίκους και στη Βρετανία 123.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα είναι απόλυτα λογικό ένας άνθρωπος που φεύγει κυνηγημένος από το σπίτι του, το πρώτο πράγμα που θα πάρει μαζί του να είναι το κινητό του τηλέφωνο. «Οταν εγκαταλείπεις το σπίτι σου είναι δύσκολο να σκεφτείς ένα χρησιμότερο αντικείμενο από το smartphone» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Το smartphone άλλωστε δίνει αρκετές λύσεις. Η σύνδεση στο ίντερνετ και η ανταλλαγή πληροφοριών μέσω του Facebook, το GPS αλλά και η ανταλλαγή φωτογραφιών, είναι ορισμένα από εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν ελκυστικό ενώ το κόστος του με την τεχνολογία Android δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας ότι «η απάντηση στο πόσο πρέπει να μας εκπλήσσει το ότι πολλοί πρόσφυγες της Συρίας διαθέτουν smartphone είναι ένα βροντερό “καθόλου”.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact