ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας

Είτε αφήνεις το ψωμί στη σακούλα από τον φούρνο, είτε τυλιγμένο σε πετσέτα, έρευνες λένε ότι ο πάγκος είναι το τελευταίο σημείο όπου θα πρέπει να το ακουμπάς.

Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, οι μικροοργανισμοί που προκαλούν την αλλοίωση των τροφίμων αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Το ψωμί θα μουχλιάσει έτσι μετά από περίπου μια εβδομάδα εάν το αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας. Επίσης δεν θα πρέπει να το αφήνεις και εκτεθειμένο στο φως και τον αέρα. Σπόρια μούχλας στον αέρα μπορεί να καταλήξουν στο ψωμί, αλλά λόγω των μακριών ριζών τους, μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρασινωπές κηλίδες πάνω στο ψωμί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταναλώνεις μουχλιασμένο ψωμί χωρίς καν να το ξέρεις!

Πού θα πρέπει να το αποθηκεύεις;
Μια μελέτη δημοσιευμένη στο European Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι η διατήρηση του ψωμιού στην κατάψυξη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας. olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact