ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ξέσπασε σάλος στις ΗΠΑ με το mail που χρησιμοποιούσε η Χίλαρι Κλίντον

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με την αποκάλυψη πως η Χίλαρι Κλίντον χρησιμοποιούσε τον προσωπικό της λογαριασμό mail αντί για τον κυβερνητικό για να ανταλλάσσει μηνύματα, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, κατά την πρώτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη, η Χίλαρι Κλίντον προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφασή της να χρησιμοποιήσει την προσωπική της διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την κυβερνητική της αλληλογραφία.

«Επέλεξα την ευκολία να χρησιμοποιώ τον προσωπικό λογαριασμό e-mail μου, διότι σκέφτηκα ότι θα ήταν ευκολότερο να μεταφέρω μόνο μία συσκευή για τη δουλειά μου και για το προσωπικό μου e-mail αντί για δύο” είπε η Κλίντον.

Στις ερωτήσεις που της απηύθυναν οι δημοσιογράφοι σχετικά με το εάν το σύστημα εγκρίθηκε από το State Department απέφευγε να απαντήσει ρητώς και επέμενε να ότι δεν είχε κάνει κάτι παράνομο.

«Οι νόμοι και οι κανονισμοί που ισχύουν όταν ήμουν γραμματέας του κράτους μου επέτρεψαν να χρησιμοποιούν το email μου για το έργο. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο», τόνισε.

Απαντώντας στους επικριτές που λένε ότι εκείνη αποφάσισε σχετικά με το ποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διατηρήθηκαν και ποια όχι απάντησε πως η «συντριπτική πλειοψηφία» του email της πήγε στο State Department. Παράλληλα, υπογράμμισε πως όταν της ζητήθηκαν αντίγραφα του mail, παρέδωσε αμέσως 55.000 σελίδες. Τα αρχεία που παρέδωσε λέγεται πως δεν περιλαμβάνουν προσωπικά μηνύματα που αφορούν το γάμο της κόρης της Τσέλσι, την κηδεία της μητέρας της αλλά και την γυμναστική της.

«Κανείς δεν θέλει τα προσωπικά του μηνύματα να δημοσιοποιούνται, και νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει και ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην ανακοίνωση του υπουργείου πως θα αναρτήσει τα μηνύματά της σε ιστιότοπο, απάντησε πως «χαίρεται πολύ». Η δημοσιοποίηση των μηνυμάτων αυτών θα γίνει με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Νόμο για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA), όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι για την εξέταση όλων των μηνυμάτων θα χρειαστούν πολλοί μήνες.

Το σκάνδαλο έχει ξέσπάσει την ώρα που οι φήμες θέλουν την Κλίντον να είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact